Ehdokas: Johanna Ketola

17. maaliskuuta 2021


Johanna Ketola

1. Kuka olet?

Olen Ketolan Johanna, 52-v, ikäihmisten perhehoitaja. "Rohkeasti tulevaisuuteen" on slogan jonka voin helposti allekirjoittaa. Tasan vuosi sitten toteutimme ison elämänmuutoksen, muutimme Luopioisten Haltialle vanhaan pappilaan ja perustimme ikäihmisten perhekodin. Taakse jäi kaupunkielämä Tampereella, kummankin toiminimiyrittäjyys ja samalla myös kaksi aikuistuvaa lasta muutti omilleen. Tällähetkellä meidän perheeseen kuuluu lisäkseni mies, 9-v poika, kolme hoidettavaa ikäihmistä, koira ja kaksi kissaa. Kolme lasta on jo maailmalla mutta perheeseen hekin toki vielä kuuluvat. Toivottavasti kesällä pihalla käyskentelee kanoja!

Koulutukseltani olen kehitysvammahoitaja, koulutettu hieroja, ja kiinalaisen lääketieteen terapeutti. Äitiys on ollut yksi suurimpia koulutuksiani. Kaikenlainen luova tekeminen ja toiminta on sydäntäni lähellä, ja koen sen olevan sitä elämän spirittiä jota jokainen ikään tai koulutukseen katsomatta tarvitsee! Olen helposti innostuva, ja toimeen tarttuva silloin kun jokin asia kiinnostaa ja tuntuu oikealta.

2. Mikä sai sinut lähtemään ehdokkaaksi kuntavaaleihin?

Ehdokkuus tuli kyllä itsellenikin täytenä yllätyksenä. Politiikasta en ole ollut kovin kiinnostunut. Nyt sitä sitten opetellaan! Kuukausi sitten kahvipöydässä minulle sanottiin että lähtisin mukaan kunnallisvaaleihin, meinasi mennä pulla väärään kurkkuun. Sitten kuulin että veljeni olisi ehdokkaana Kuopiossa. Ja seuraavaksi Vihreiden puheenjohtaja soitti kun joku oli kuulemma vinkannut. Minut oli pehmitelty ja sanoin kyllä.


3. Miksi Vihreät?

Kansalaisvelvollisuuteni olen jo aiemmin täyttänyt äänestämällä Vihreitä. Arvomaailma täsmää: ihmisoikeudet, tasa-arvoisuus, suvaitsevaisuus, luontoarvot; ehkä tärkeimmät mainitakseni. Haluan jättää jälkipolville paremman maailman, uskon että se on vielä mahdollista. Toivoa on niin kauan kuin on elämää. Jokainen voi vaikuttaa ja jokaisen pienilläkin teoilla on merkitystä. Unelmani on ihmisarvoinen, arvokas elämä kaikille ja kaikissa elämänvaiheissa.

Lähetä kommentti