Ehdokas: Reetta Mathier

17. maaliskuuta 2021

 


Reetta Mathier

1. Kuka olet?

Olen nelikymppinen, kolmen lapsen ja yhden koiranpennun äiti, Onkkaalasta. Koulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja nyt opiskelen työn ohessa, insinööri YAMK -tutkintoa. Töissä olen Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa, digi-projektipäällikkönä. Olen syntynyt ja kasvanut Pälkäneellä, mutta asunut myös Kangasalla, Tampereella ja viimeksi 10 vuotta Helsingissä. Rakkaus kotiseutuun kuitenkin toi takaisin Pälkäneelle vuonna 2010. Esikoiseni syntyi vuonna 2012 ja käy nyt Kostian koulussa toista luokkaa, kaksi nuorempaa ovat hoidossa Laitikkalan ryhmiksessä, koska halusin heidän pääsevän pieneen ryhmään.

2. Mikä sai sinut lähtemään ehdokkaaksi kuntavaaleihin?

Olen ollut nyt neljä vuotta valtuutettuna ja kunnanhallituksen jäsenenä. Ensimmäinen valtuustokausi on ollut uuvuttava. Kaikki on ollut uutta ja asioihin perehtyminen vienyt aikaa ja voimia. Näköjään politiikkaan kuuluu tälläkin tasolla, myös draamaa ja hiekkalaatikkoleikkejä. Pitkään ajattelin, että poliittinen ”urani” on yhden valtuustokauden mittainen. Viime aikoina kuitenkin ymmärsin, että mikään ei muutu, jos muutokseen ei pyritä. Pekka Haavisto on sanonut, ”maailma muuttuu, kun sitä muutetaan”.

Haluaisin siis jatkaa avoimuuden ja kuntalaisten osallisuuden edistämistä. Paikallisessa politiikassa helposti pelätään avointa keskustelua. Olen saanut osakseni arvostelua, kun kirjoittelen facebookiin ajatuksiani. Minusta on reilua kertoa asiat kaikille avoimesti, omalla nimelläni ja omilla sivuillani, mistä ne ovat myös jälkikäteen luettavissa. Uskon, että kun asiat valmistellaan avoimesti ja kuntalaiset otetaan ajoissa mukaan on vaikeatkin päätökset helpompi hyväksyä.

3. Miksi Vihreät?

Vihreiden arvot ovat yhtenevät omieni kanssa. Erityisesti tasa-arvoisuus, avoimuus, suvaitsevaisuus ja tutkittuun tietoon tukeutuminen päätöksenteossa. Meillä on Pälkäneen Vihreissä myös hieno porukka, keskustelemme paljon ja apua saa. Ilman tätä jengiä en olisi jaksanut hyvin raskasta hallitustyöskentelyä. Osaamista on eri aloilta ja tämä on auttanut paljon, kun kaikkien asioiden taustoja ei ole itse tarvinnut selvittää. Minulle on tärkeää hahmottaa kokonaisuus ja keskustella oman ryhmän kanssa, ennen kuin olen oman mielipiteen muodostanut.

En ole niin kiinnostunut valtakunnan politiikasta, mutta toisin kuin moni ajattelee, puolueella on väliä myös tällä tasolla. Yhteinen arvopohja ja puolueelta tulevat suositukset toimintatapoihin ym. luovat perustan toiminnalle. Itselleni on tärkeä mm. rotaatio-periaate. Vihreissä pyritään siihen, ettei esim. lautakunnissa istu kaudesta toiseen samat henkilöt. Näin innostus asiaan ja kehittämiseen sekä tuore näkemys säilyvät.

Lähetä kommentti