Ehdokas: Jyri Kankila

17. maaliskuuta 2021


Jyri Kankila

1. Kuka olet?

Olen Jyri Kankila, kuusi vuosikymmentä hiljattain täyttänyt ja noin puoli elämääni sitten synnyinkuntaani Pälkäneelle paluumuuttanut perheellinen mies. Koulutukseltani olen mikrobiologi (MMM, agronomi), ja työuraani on kuulunut ainakin maataloustutkimusta, lääketeollisuutta, yliopiston verkko-opetuksen kehittämistä, verkkomediaa ja muuta kirjoittamista. Nuorena myös käytännön maataloustyöt tulivat tutuiksi. Elinikäisen oppimisen polullani laajensin osaamistani viimeksi rakennusterveysasioihin. Elämänkokemusta on myös työttömyydestä ja sen aiheuttamista vaikeuksista. Harrastan yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi kotiseutuasioita, laajemminkin historian tutkimista, rennonpuoleista puutarhanhoitoa, perinnerakennusten korjailua ja Pälkäneen Teatterissa näyttelemistä. Ja olen kotitarvepianisti. Perheeseeni kuuluu vaimo ja neljä lasta, joista kolme on aikuisia ja nuorin vielä koululainen.

2. Mikä sai sinut lähtemään ehdokkaaksi kuntavaaleihin?

Aikoinaan Vihreiden toimintaa Pälkäneellä käynnistettäessä mukaan lähtöäni motivoivat esimerkiksi harjualueiden puolustaminen kohtuuttomalta soranotolta ja talouskuripolitiikan vaikutukset muun muassa vanhustyön asiakkaisiin ja työntekijöihin.

Oltuani viisi vaalikautta kunnanvaltuutettuna jättäydyin pois luottamustehtävistä yhden kauden ajaksi. Lähdin uudelleen ehdolle vuoden 2017 vaaleihin, koska ääriajattelu ja väärän tiedon jakaminen olivat nousussa Suomessa ja tunsin velvollisuudekseni olla taas mukana maltillisuutta ja järkiperäisyyttä korostavassa voimassa, Vihreissä.

Nyt kun uusin vaalikausi valtuutettuna alkaa olla takana, toiminta Pälkäneen Vihreissä on niin vireää ja mukavaa ja koko Pälkäneen näkymät haasteista huolimatta niin toiveikkaat, että oli helppo lupautua jälleen ehdokkaaksi.

3. Miksi Vihreät?

Vihreyteni muotoutui varmaankin jo lapsuudessa rakkautena lähiympäristön luontoon ja kauniisiin kulttuuriympäristöihin ja suruna niiden tuhoutumisesta. Kun nyt paljon isommaksi varttuneena katselen maailmaa laajasti ja tarkastelen eri puolueita, näen Vihreät parhaimmin yleistä etua ajavana joukkona eikä jonkin eturyhmän lyhytaikaisten hyötyjen tavoittelijana.

Ihmisten yhdenvertaisuus ja köyhyyden torjunta ovat paitsi eettisesti oikein, myös kaikkien yhteinen etu, vahvimpienkin, koska niin saamme kaikki mukaan rakentamaan hyvinvointia ja parempaa yhteiskuntaa. Yleiseen etuun kuuluvaksi lasken senkin, että ei aiheuteta kärsimystä tai vahinkoa myöskään äänioikeutta vailla oleville, kuten eläimille, luonnolle ja tuleville sukupolville.


Facebook -sivu



Huomenna Pälkäne on vihreä 💚

Rohkeasti tulevaisuuteen!

Lähetä kommentti